• verkeer@rhedenvoororanje.nl

Eerste opleidingen gestart

Eerste opleidingen gestart

Verkeersregelaars Rheden (V.R.) heeft zaterdagmorgen praktijk instructie gegeven aan Verkeersregelaars uit Rheden en Velp. De instructie vond plaats bij het kruispunt in De Steeg.

Eigenlijk best wel raar… Via een online cursus kun je een vaarbewijs halen waarmee je een schip tot 25 meter mag varen zonder überhaupt ook maar één keer het water op te zijn geweest. Datzelfde geldt ook voor Verkeersregelaars… je kunt het al worden via een cursus op het internet… maar dan?

Verkeersregelaars Rheden is van mening dat ze voor ieders veiligheid méér moet doen. Daarom heeft verkeersregelaars Rheden een opleiding ontwikkeld die uit 3 delen bestaat. Een theorie deel, online examen deel en als laatste een praktijkinstructie deel. Onder toeziend oog van oud politieagent Kees Prins gaf zij vanmorgen haar regelaars praktijkinstructie bij de Verkeersregelinstallatie in De Steeg. Een kruispunt met niet teveel verkeer, maar toch voldoende om allerlei soorten verkeer tegen te komen. Auto’s, bussen, fietsers, scooters, tractoren noem maar op. De verkeersregelaars werden wegwijs gemaakt in het geven van stoptekens, oprij tekens en aanwijzingen dat de verkeerslichten de taak van de regelaar weer overnam.

Al met al een zeer geslaagde ochtend!

Voor foto’s zie de website van onze fotograaf Wouter Rijnbende, Bedankt Wouter!

http://www.rynbende.com/photoalbum/2019/190223VRinstruktie/index.php

regelaar